Polityka Prywatności i ochrony danych

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych.
[ Zgodnie z dyrektywą Unijną… ]
Przepisy RODO niosą ze sobą duże zmiany w praktyce przetwarzania danych.
Dla każdego z nas RODO to lepsza ochrona danych osobowych i większy wpływ na to, jak są przetwarzane.

 

Uprzejmie informujemy, w jaki sposób Twoje dane są przez nas przetwarzane w celach rekrutacyjnych lub marketingowych, jeżeli zostały nam wcześniej udzielone odpowiednie zgody.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania odnośnie przetwarzania przez nas Twoich danych, skontaktuj się z nami.

Podejmując z nami współpracę akceptują Państwo zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku z realizacją zapytanie ofertowego i zamówienia. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przetworzenia zapytania i zamówienia. Również zgadzacie się Państwo na realizację zdjęć Państwa zaproszeń i zamieszczenie ich na stronie www bądź na profilu społecznościowym.

W jakim celu zbieramy dane?
Dane  [ m.in. email, dane adresowe, dane osobiste, nr telefonów] będą przekazane podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie, ale tylko w celu i zakresie niezbędnym dla realizacji ww. celów:
– realizacji zaproszeń oraz dodatków ślubnych i ich wydruku
– realizacji i obsługi innych zleceń,
– wysyłki i pakowania zamówienia [przekazane Firmie kurierskiej np. nr telefonu i adresu w celu doręczenia przesyłki z zamówieniem],
– przechowywania projektów i makiet,
– na rzecz usług IT,
– doradztwo prawne,
– analizy zachowania użytkowników.

Zostałem /am poinformowany /a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.

Administratorem danych osobowych jest EXTREMEDIA z siedzibą w Nowym Sączu, 33-300, ul. Górki Zawadzkie 83.

Przypominamy, że w każdej chwili możesz zgłosić żądanie usunięcia danych osobowych pisząc do nas maila z informacją.

 

Informacja na temat używania tzw. ciasteczek (ang. cookies)

Co to jest ciasteczko?

Ciasteczko to plik danych przechowywany przez twoją przeglądarkę. Ciasteczko identyfikuje twój komputer, kiedy wchodzisz na naszą stronę.

Dlaczego używamy ciasteczek?

Używamy ciasteczek głównie do rejestracji ruchu na naszej stronie, zobaczyć jakie zaproszenia się Wam najbardziej podobają. Celem tego działania jest poprawa jakości naszej strony i usług. Narzędziem używanym do tego celu jest Google Analytics.  Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się „Jak Google Analytics używa ciasteczek”

Dzięki wykorzystaniu ciasteczek z Google Analytics jesteśmy w stanie monitorować:

  • Czy odwiedzałeś naszą stronę wcześniej
  • Z jakiego jesteś kraju
  • Jakie strony odwiedziłeś wcześniej
  • Jakiej przeglądarki użyłeś, żeby trafić na naszą stronę
  • Kiedy odwiedziłeś naszą stronę i jak długo na niej pozostałeś.

Na kilku naszych stronach używamy także ciasteczka z Google Analytics, które daje możliwość dotarcia do czytelników naszych reklam na stronach, które nie są przez nas administrowane (tzw. re-marketing). Celem tego jest umożliwienie odwiedzającym dotarcia do odpowiednich reklam.

Polityka prywatności:

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

 

Czytaj Politykę prywatności >>

 

1. Deklaracja
2. Określenia użyte w Polityce
3. Dane osobowe
4. Wykorzystywanie danych
4.1. Realizacja usługi Użytkownika
4.2. Cele marketingowe i PR
4.3. Rekrutacja
4.4. Partnerzy
4.5. Klienci
4.6. Internetowe Centrum Prasowe
4.7. Reklamy elektroniczne
5. Logi systemowe
6. Pliki cookie i inne podobne technologie
7. Modyfikacja danych osobowych
8. Ujawnienie wymagane przez prawo
9. Ochrona danych
10. Odsyłacze do innych stron WWW innych firm/organizacji
11. Powiadomienia o zmianach
12. Pytania i skargi dotyczące ochrony prywatności

1. Deklaracja

Zasadą NajlepszeZaproszenia.pl (w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 44 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości), zwanych w dalszej części niniejszej Polityki „NajlepszeZaproszenia.pl”, jest przestrzeganie mających zastosowanie przepisów prawa dotyczących prywatności i ochrony danych osobowych.

NajlepszeZaproszenia.pl działa w poszanowaniu prawa każdej osoby do ochrony swojej prywatności.
Niniejsza Polityka Prywatności określa w jakich sytuacjach mogą być pozyskiwane dane osobowe od Użytkowników oraz wyjaśnia i reguluje zagadnienia związane z ich gromadzeniem, przetwarzaniem i wykorzystywaniem. Polityka obowiązuje w stosunku do wszystkich witryn internetowych obsługiwanych przez lub w imieniu NajlepszeZaproszenia.pl.

Kwestie związane z przetwarzaniem danych w ramach zakupionych produktów lub usług NajlepszeZaproszenia.pl regulowane są odrębnymi procedurami oraz umowami.

NajlepszeZaproszenia.pl deklaruje, iż dołoży wszelkich starań, aby zapewnić odpowiednie bezpieczeństwo przekazanych danych, jak i zobowiązuje się wykonywać działania zapobiegające ingerencjom osób trzecich w dane osobowe oraz w prywatność osób, których dane dotyczą. Przekazane dane osobowe będą wykorzystywane do celów określonych w dalszej części dokumentu.

NajlepszeZaproszenia.pl zwraca się z prośbą o dokładne zapoznanie się z Polityką Prywatności przed korzystaniem z jej witryn internetowych oraz przed udostępnianiem danych. Jeżeli Użytkownik nie wyraża zgody na gromadzenie, wykorzystywanie i ujawnianie swych danych osobowych w sposób wskazany w niniejszej Polityce (oraz we wszelkich stosownych dokumentach dotyczących prywatności, obowiązujących na poziomie krajowym lub na poziomie konkretnej witryny sieci Web), proszony jest o powstrzymanie się od korzystania z witryn internetowych NajlepszeZaproszenia.pl.

NajlepszeZaproszenia.pl jako właściciel niniejszej Polityki Prywatności zastrzega sobie prawo do jej zmiany w całości lub w części.

2. Określenia użyte w Polityce

Osoba, której dane dotyczą – osoba, która udostępnia swoje dane osobowe w związku z korzystaniem z witryn internetowych NajlepszeZaproszenia.pl.
Polityka – Polityka Prywatności NajlepszeZaproszenia.pl.
Strony NajlepszeZaproszenia.pl – witryny internetowe obsługiwane przez lub w imieniu NajlepszeZaproszenia.pl i jej jednostek na całym świecie.
Informacja handlowa – każda informacja przeznaczona bezpośrednio lub pośrednio do promowania towarów, usług lub wizerunku NajlepszeZaproszenia.pl.
Integralność danych – określenie sytuacji, w której dane zachowują prawidłową postać podczas operacji takich jak odczyt, zapis, transmisja lub magazynowanie

3. Dane osobowe

Informujemy, iż Użytkownik może kontaktować się z podmiotami NajlepszeZaproszenia.pl bezpośrednio lub wchodząc na strony NajlepszeZaproszenia.pl w celu zapoznania się z informacjami na temat organizacji, programów i usług oraz wysłuchania lub obejrzenia określonych programów, bez konieczności podawania swoich danych osobowych.
Dane udostępnione przez Użytkownika w wyżej wskazany sposób są wykorzystywane przez NajlepszeZaproszenia.pl tylko i wyłącznie w celu realizacji zleconej przez Użytkownika usługi, przeprowadzenia procesu, bądź organizacji uczestnictwa w zdarzeniu.

4. Wykorzystywanie danych

4.1. Realizacja usługi Użytkownika

Informując NajlepszeZaproszenia.pl o chęci zapoznania się z informacją handlową, w szczególności ofertą produktów, otrzymaniem materiałów marketingowych i PR, wydawnictw, newsletterów, a także odebrania zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego, Użytkownik udziela tym samym zgody na nawiązanie bezpośredniego kontaktu z nim lub wskazaną przez niego osobą trzecią.
NajlepszeZaproszenia.pl ma prawo udostępniać dane osobowe podmiotom, których zaangażowanie w realizację usługi jest nieodzowne (np. partnerzy, organizacja odzysku sprzętu elektrycznego i elektronicznego, instytucje finansowe, pocztowe, rządowe, firmy transportowe). Takie podmioty są zobowiązane korzystać z udostępnionych im danych osobowych tylko w celu realizacji usług w imieniu NajlepszeZaproszenia.pl oraz traktować dane osobowe Użytkownika jako ściśle poufne.

Dane przekazane przez Użytkownika mogą być wykorzystywane również do utrzymywania lub rozwijania relacji biznesowych, a także w celu zapewnienia optymalnego świadczenia usług. NajlepszeZaproszenia.pl może skontaktować się z Użytkownikiem w celu przeprowadzenia badania satysfakcji lub badania rynku.

4.2. Cele marketingowe i PR
Dane osobowe oraz informacje udostępnione przez Użytkownika za pośrednictwem stron NajlepszeZaproszenia.pl oraz podane przy okazji udziału w konferencji, prezentacji, czy innej formy tzw. eventu, mogą być wykorzystane przez NajlepszeZaproszenia.pl do celów marketingowych i PR. Dane te mogą być także udostępnione wybranym podmiotom trzecim, z którymi NajlepszeZaproszenia.pl współpracuje przy dostarczaniu produktów i usług swoim klientom.

4.3. Rekrutacja
NajlepszeZaproszenia.pl prowadzi nabór nowych pracowników oraz stażystów poprzez swoje strony korporacyjne. Pozyskane w ten sposób dane osobowe NajlepszeZaproszenia.pl wykorzystuje wyłącznie na potrzeby własnej rekrutacji.

4.4. Partnerzy
NajlepszeZaproszenia.pl nie udostępnia swoim Partnerom danych o użytkownikach.
4.5. Klienci
NajlepszeZaproszenia.pl udostępnia swoim Klientom dedykowane dla nich witryny internetowe stanowiące kompendium wiedzy na temat systemów, z których Klienci ci korzystają. Dostęp do tych witryn wymaga rejestracji i każdorazowo poprawnego logowania zarejestrowanego Użytkownika.

4.6. Internetowe Centrum Prasowe
W przypadku formularzy zamówień Użytkownicy będą proszeni o podanie pełnych danych osobowych. Pola obowiązkowe są oznaczone.

4.7. Reklamy elektroniczne
NajlepszeZaproszenia.pl korzysta z usług podmiotów zewnętrznych uczestniczących w świadczeniu interaktywnych elektronicznych usług reklamowych (na przykład banery reklamowe).

5. Logi systemowe
Każda wizyta Użytkownika odwiedzającego strony NajlepszeZaproszenia.pl jest automatycznie rejestrowana na serwerze. Zapisywane w ten sposób dane to m.in.: data, czas wizyty oraz adres IP. Dane z logów systemowych wykorzystywane są wyłącznie do celów administracji serwerami i prowadzenia statystyk odwiedzin witryn internetowych.

6. Pliki cookie i inne podobne technologie
Witryny internetowe NajlepszeZaproszenia.pl stosują tzw. Cookies („ciasteczka”), informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym Użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego. NajlepszeZaproszenia.pl może także używać innych technologii o funkcjach podobnych lub tożsamych z cookies. W niniejszej Polityce Prywatności NajlepszeZaproszenia.pl, informacje dotyczące cookies mają zastosowanie także do innych podobnych technologii stosowanych w ramach witryn internetowych NajlepszeZaproszenia.pl. Cookies zawierają zazwyczaj nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Pliki cookies mogą być zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie wykorzystywane przez współpracujących z NajlepszeZaproszenia.pl dostawców zewnętrznych narzędzi do monitorowania ruchu i aktywności w serwisie.

Technika cookies jest stosowana przez większość rozbudowanych stron WWW w celu poprawy jakości działania serwisu, a w szczególności:

tworzenia statystyk oglądalności poszczególnych treści,
personalizacji usług świadczonych z wykorzystaniem serwisu,
utrzymywania sesji użytkowników,
uwierzytelniania osób korzystających z serwisu,
dostarczania Użytkownikom personalizowanych treści reklamowych.

7. Modyfikacja danych osobowych
Użytkownikowi przysługuje prawo do zapoznania się ze swoimi danymi, przechowywanymi przez NajlepszeZaproszenia.pl i w razie zaistnienia konieczności – prawo do poprawienia i uzupełniania wszelkich nieprawidłowych lub niepełnych danych osobowych. Nadto, w każdym czasie Użytkownikowi przysługuje prawo do żądania usunięcia jego danych osobowych z bazy NajlepszeZaproszenia.pl. W tym celu należy drogą elektroniczną na adresy: unsubscribe@NajlepszeZaproszenia.pl.pl lub unsubscribe@NajlepszeZaproszenia.pl.com przesłać żądanie modyfikacji lub usunięcia danych osobowych.

8. Ujawnienie wymagane przez prawo
W określonych, ograniczonych okolicznościach NajlepszeZaproszenia.pl może udostępniać lub przekazywać dane osobowe niepowiązanym z NajlepszeZaproszenia.pl osobom trzecim. W szczególności NajlepszeZaproszenia.pl może przekazać dane osobowe osobie trzeciej:

na wniosek Użytkownika;
w celu dostosowania się do wymagań prawnych lub nakazu sądowego;
w celu weryfikacji możliwości popełnienia przestępstwa polegającego na kradzieży tożsamości;
w związku ze sprzedażą, zakupem, fuzją, reorganizacją, likwidacją bądź rozwiązaniem NajlepszeZaproszenia.pl S.A. lub jednostki NajlepszeZaproszenia.pl; lub
w innych podobnych okolicznościach.
9. Ochrona danych
NajlepszeZaproszenia.pl wdraża odpowiednie środki w celu ochrony poufności danych osobowych oraz zachowania ich integralności. W celu zabezpieczenia danych przy ich przesyłaniu NajlepszeZaproszenia.pl wykorzystuje połączenie szyfrowane. NajlepszeZaproszenia.pl nie bierze odpowiedzialności za dane przesyłane przez strony trzecie oraz za dane przesyłane za pośrednictwem niezabezpieczonych łączy.

10. Odsyłacze do innych stron WWW innych firm/organizacji
Witryny internetowe NajlepszeZaproszenia.pl mogą zawierać linki do stron WWW innych przedsiębiorstw lub organizacji. NajlepszeZaproszenia.pl nie ponosi odpowiedzialności za procedury i mechanizmy stosowane w tych przedsiębiorstwach/organizacjach odnośnie ochrony prywatności oraz za zawartość innych stron WWW.

11. Powiadomienia o zmianach
Wprowadzenie istotnych zmian Polityki będzie ogłaszane na witrynie internetowej NajlepszeZaproszenia.pl przez 30 kolejnych dni w formie powiadomienia.

12. Pytania i skargi dotyczące ochrony prywatności
Ewentualne pytania oraz skargi związane z tym, w jaki sposób NajlepszeZaproszenia.pl przetwarza dane osobowe, prosimy kierować na adres email.

Copyright 2017 NajlepszeZaproszenia.pl